Geen kleine lettertjes...

WAAROM AUDIO STREAMEN MET STREAMGIGANT?

99.9% Uptime garantie

We kunnen natuurlijk nooit 100% uptime gaan beloven, Maar we doen uiteraard ons best om alles 24/7 online te houden 🙂

Veilig en Beveiligd

Onze servers staan netjes en droog in een datacenter op verschillende locaties. O.a. in Amsterdam, Dusseldorf en Nuremberg.

Technische Dienst

Onze technische dienst is er om je te helpen.. Kom je ergens niet uit, neem dan contact met ons op.

Hier schrik je niet van de prijzen

ONZE BESTE PAKKETTEN

pricing image
Server
Luisteraars
KBps
Mountpoints
Dataverkeer
Per maand opzegbaar

Wij hebben te bieden...

WELKE SERVERS ZIJN ER?

Icecast

Bij Icecast heb je de keuze uit de standaard Icecast server of de Icecast KH versie. In 2012 splitste Karl Heyes een tak van Icecast genaamd Icecast-KH om enkele experimentele functies toe te voegen, zoals luisteraar-authenticatie. In de loop der jaren heeft deze branche gediend als test voor nieuwe Icecast-functies, en vanwege de nauwere samenwerking van de auteur met de branche zijn veel van deze functies gebouwd op verzoek van streaming-hostingproviders. Als gevolg hiervan is Icecast-KH wat meer naar de achtergrond geschoven.

Rocket Streaming Audio Server

Sinds 2022 is er een nieuwe stream server bij gekomen in het server landschap. Rocket onderscheid zich door low latency te bieden van 4 seconden, ondersteund MP3, AAC, AAC+, Ogg Vorbis, Opus, en lossless Ogg FLAC. Ook zou een server theoretisch 1 miljoen luisteraars aankunnen en is het Icecast Compatible.

Shoutcast

Bij ons heb je de keuze uit Shoutcast 1 of Shoutcast 2. Aangezien je stream standaard geleverd word met Shoutcast 2 dien je dit wel aan te geven in je order. Hou er ook rekening mee dat Shoutcast 1 slecht ondersteund word, ook zijn de functies vrij beperkt.

Staat er niks voor je tussen?

Kun je in ons aanbod niet vinden wat je zoekt, of zou je graag een ander aanbod willen zien gericht op jouw wensen dan kan dat! Neem gerust contact met ons op 🙂

LOGO_BS_ZW

Buma Stemra en Sena

Voor het opzetten van een radiostation ben je een licentie benodigd van de Buma Stemra en Sena. Deze kun je gemakkelijk aanvragen via MijnLicentie.